Инициатива Danube tour във Видин ще разяснява възможностите на Дунавската стратегия

Публикация   23:36     10 Окт, 2013 /     akcent.bg   /     454

Двустранна търговска камара България - Румъния (ДТКБР) организира на  14 октомври втората конференция от инициативата Danube Tour – кампания, целяща да привлече вниманието към Дунавската стратегия на ЕС и възможностите за развитие на региона.

Форумът ще се проведе във Видин, хотел Бонония и ще започне в 09:30ч.Събитието се организира с подкрепата на членовете на Европейския парламент от Република България Мария Габриел и Владимир Уручев (ГЕРБ/ЕНП) и от Румъния  Мариан Жан Маринеску (ЛДП /ЕНП) и фондация "Ханс Зайдел ".

На официалното откриване ще присъстват посланикът на Румъния в Република България, Негово превъзходителство  Антон Пъкурецу, кметът на Калафат  Мирча Гуца главният секретар на община Видин  Орлин Василев. Специални гости са почетният консул на Румъния във Видин Коста Гривов, председателят на БТПП Видин Красимир Кирилов, както и председателят на търговската и промишлена Палата на Телеорман и директор "Връзки с членовете" на Търговската Камара от Долж.

Поредицата от събития има за цел да стимулира сътрудничеството между фирми от региона. Четирите срещи по поречието на река Дунав са насочени към очертаване на нуждите и преминаването на бариерите пред интегрирането на устойчиви бизнес практики, идентифициране на предизвикателствата и възможностите за региона. Кампанията цели да достигне до местната администрация и власти, бизнес общностите, гражданското общество, представители на НПО сектор и медиите, за да се стимулира създаването на регионална платформа за сътрудничество в перспективата на Дунавската стратегия



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha