Четвъртък, 19 Септември 2024

„Дунав 8806“ „сверява часовника“ със съперници в НБЛ

„Дунав 8806“ „сверява часовника“ със съперници в НБЛ
Публикация   09 Окт, 2013   /     akcent.bg   /     428

Отборът на „Дунав 8806“ отпътува рано сутринта на днешния 9 октомври за Димитровград. Там русенският тим ще се включи в първото издание на предсезонната надпревара на НБЛ – жени, която е за Купата на кмета на Димитровград в местната зала „Младост“.

„Идеята за популяризиране на женския баскетбол е много добра и ние я подкрепяме от самото начало. Оценяваме и това, което прави кметът на Димитровград Иво Димов. Без ангажимента на местната власт развитието на спорта е немислимо“, сподели треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.

Той добави, че е очаквал всички участници в първенството на НБЛ да се включат в надпреварата, за да могат и фенове, и специалисти да видят обновените състави преди старта на сезон 2013/2014.

Както е известно, в турнира ще участват четири от елитните отбори у нас. В единия полуфинал „Берое“ Стара Загора среща „Хасково 2012“, а в другия „Дунав 8806“ - „Рилски спортист“ Самоков. Финалът се предвижда да е на 10 октомври от 17:00 ч. Мачовете ще се предават пряко на официалната страница на БФБаскетбол www.basketball.bg и на sportmedia.tv. Паралелно с това в Димитровград се организират и семинари, свързани с мениджърската и маркетингова организация и комуникация между клубовете, БФБаскетбол и НБЛ.

Чужденките в русенския отбор Каролин Тюрен, Шанте Еванс и Тия Люис споделиха, че се чувстват все по-добре в „Дунав 8806“ и „химията“ в отбора е на ниво.

„Предстоят ни последни срещи преди началото на сезона. Смятам, че се сработваме все по-добре и до първия ни мач от шампионата ще изчистим всичко в играта си“, заяви Тюрен, която добави, че е настроена за победи в Димитровград.

„Тези мачове са много важни. Те ще покажат на практика дали сме готови за началото на сезона. Важна е „химията“ между нас и да играем като отбор“, каза Шанте Еванс.

„Смятам, че като отбор сме готови за мачовете от първенството. Ествествено винаги има какво още да се желае. Именно заради това и мачовете в Димитровград са от голяма полза за нас“, довери Тия Люис.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha