Четвъртък, 19 Септември 2024

Най-добрият състезател по спортно ушу в България е русенецът Иван Иванов

Най-добрият състезател по спортно ушу в България е русенецът Иван Иванов
Публикация   07 Окт, 2013   /     akcent.bg   /     567

 

 

 

Най-добрия състезател във висшите категории по спортно ушу в България е Иван Иванов от СК „Калагия" – Русе. Признанието за майсторството на състезателите на клуба дойде в надпреварата за висшите категории по спортно ушу от втория кръг на Държавното първенство на 6.10.2013г. в Бургас.

Иван Иванов е възпитаник на СК "Калагия" и клуба по ушу и тайчи към Общински младежки дом - Русе, с главен треньор Мария Неделчева. Тя беше и член на съдийската комисия. Единодушно, специалистите от БФУШУ, дадоха най-високата оценка на русенеца и подчертаха, че той може достойно да представя България на големи международни състезания.  В Бургас Иван Иванов спечели 3 златни медала в 3-те форми от висша международна категория /гуйдин/: форма с дълго оръжие-тояга, с късо оръжие-сабя и форма без оръжие.

 

Много добре се представи за първи път във висшите нива Светла Бонева (на 14г.), която спечели 2 сребърни медала във висшите международни форми /гуйдин/: с дълго оръжие-копие и форма без оръжие. 

Само преди няколко месеца, СК „Калагия" беше единствения представител на България на официалния Европейски шампионат по традиционно ушу в Букурещ. На него, зам.-председателят на клуба Искра Бонева стана европейски вицешампион в дисциплината "къси тайчи оръжия", жени, а Иван Иванов спечели бронзов медал при мъжете в дисциплината "други тайчи оръжия". Председателят на клуба Мария Неделчева, която е европейски вицешампион по тайчи, беше избрана като съдия в четирите състезателни дни на европейския шампионат.

Най-добрите състезатели на "Калагия" от всички останали възрастови групи се готвят за следващия кръг на Държавното първенство в Бургас и за предстоящия официален Европейски шампионат по спортно ушу и по вътрешни стилове отново в румънската столица.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha