Снимки: 1,2,3 Не зная какво трябва да направи човек, за да се затвори в себе си или пред компютъра, при възможността да осети атмосфера от хиляди километри и изпита уханието на насъщния, но този, който италианците предпочитат.
Няма как да не се чудя на Маги Стоянова, която за пореден път изненадва със своята предприемчивост и желание Русе да бъде европейско място. Освен да пази, но и да пресъздава европейски традиции, с което още повече ще печели привърженици като Град- кандидат за европейска столица на културата 2019.
Но нека да видим по същество за какво става въпрос. Последното посещение на Маги Стоянова в Милано по бизнес и лични ангажименти и дава възможността да се запознае и сближи с интересни хора. Така и след като следва своето професионално усещане за човека, решава и кани бащата на италианската чабата Арналдо Каваляри в своето заведение- „Роял сити център”. Така и русенци на фона на класическа музика и италианска лирика ще могат да опитат няколко вида домашно хляб, при който кваса е тайната на приготовлението му.
И всичко това с чаша италианско вино и грапа. Това изкушение ще се случи на 12 октомври, като от заведението са приготвили и примерно меню:
1 Микс от зелени салати и крутони, овкусени с домашен винегрет, допълнени с прошуто, пъдпъдъчени яйца, сушени домати и сирене „романо пекорино”- 350 гр.
2 Плато бруксети антипасти -150 гр. /с моцарела, домат и сирене пармезан, патладжан и козе сирене/
3 Задушен заек с пино гриджо и печени чушки, спагети Але олио, чесън, пресен босилек и вид лук 200/350 гр.
4 Селекция от италиански сирена 75 гр.
5 Домашно приготвено Тирамису с маскарпоне, бишкоти, еспресо и черно какао- 170 гр.
Към всичко това са предвидени и минерална вода Сан Пелегрино, италианска грапа- 50 мл., чаша вино Оринж Лейбъл росо/бианко от изба Печини.
Цената на удоволствието е съобразена с икономическата ситуация в страната, но без да „обижда” и хората с добри финансови възможности- 28 български лева.
Пикантерия извън менюто е фактът, че Арнално е бивш автомобилен състезател, пилот в тима на „Алфа ромео”. Вероятно ще бъде интересно да се чуе как един представител на едни от най-мъжките спортове се ориентира към хляба, или по-скоро- към неговото производство. А за да не изглежда всичко напълно случайно ще кажем, че той просто е наследник на мелничарски род.
Ще стане ясно и какво точно представлява чебатата, че името и произлиза от формата, в която се е пекъл хлаба /под формата на чехъл/. Този вкусен италиански хляб е познат най-отдавна в областта Емилия Романя, а преди 30 години Каваляри възражда традицията на производство.
За да се придържаме към журналистическите изисквания за писане в сайтове, ще се ограничим до тук. А и все пак да има въпроси и аромати, които да останат споделени единствено и само на 12 октомври, в събота, в снег- бар „Роял сити център”
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай