Четвъртък, 19 Септември 2024

Мария Мицова се качи 6 места напред в ранглистата

   Мария Мицова се качи 6 места напред в ранглистата
Публикация   27 Септ, 2013   /     akcent.bg   /     430

 

Мария Мицова се качи 6 места напред в  ранглистата за младежи и девойки до 19 г. за Европа по Бадминтон. Русенската състезателка на клуб „Приста” вече е на пето място. В челото отново е българка и това е Стефани Стоева. На второ място е Делфин Ланзак от Франция, а на трето - Мая Павлинич от Хърватска. Четвърта, точно преди Мария, се нареди рускинята Виктория Дергунова.

Успехът на Мицова стана възможен след доброто й представяне на международния турнир за младежи и девойки до 19 г., който се проведе от 2022 септември 2013 гр. Херстал, Белгия. В него взеха участие общо 106 състезателя от 16 държави: България, Индия, Индонезия, Белгия, Германия, Мексико, Австралия, Франция,  Холандия, Шотландия, Швийцария, Словения, Турция, Англия, Хърватия и Португалия.

Мария Мицова участва само в индивидуалната надпревара. На осмина финал срещна Yaelle Hoyaux от Франция, която победи с два гейма 21:10 и 24:22, на четвърт финал победи  Luise Heim от Германия с контрагейм с резултат 13:21 24:22 и 21:19. На полуфинал се срещна с англичанката Ira Banerjee, от която загуби и се класира на трето място.

В момента Мицова е на престижен турнир в Швейцария, което е част от подготовката й за младежката Олимпиада догодина.

 

Ранглиста:

 

1.      Стефани Стоева – България

2.      Делфин Ланзак – Франция

3.      Мая Павлинич – Хърватска

4.      Виктория Дергунова – Русия

5.      Мария Мицова – България

6.      Клое Бирч - Англия

7.      Мартина Реписка – Словакия

8.      Наталия Роде – Дания

9.      Флор Ванденхоуке – Белгия

10.   Мари Батомене - Франция



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha