Петък, 20 Септември 2024

Стартът на Писта "Русе" е в събота

Стартът на Писта
Публикация   26 Септ, 2013   /     akcent.bg   /     257

Реорганизация на уличното движение по време на състезанието

 

На 28 и 29.09.2013г. (събота и неделя), Русе ще бъде домакин на автомобилното състезание „Писта Русе” - кръг от републиканския шампионат на затворен маршрут на България. Състезанието ще се проведе на централните булеварди „Цар Освободител” и „Христо Ботев” и на част от бул. „България”. Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб  „Хоби Кар”, съвместно с Община Русе.

 

Според специалисти от БФАС, трасето в град Русе е най-доброто в цяла България като сложност за състезателите и атрактивност за публиката. Конфигурацията му включва едно спускане, едно изкачване, с четири десни и четири леви завоя. Дължината на една обиколка: 2,72 км, а обиколките са 14 на брой. Надпреварата ще се проведе в три групи:

 

-          Група СУПЕР - автомобили до 1600 куб.см

-          Група РС 2000 - автомобили от 1600 куб.см до 2000 куб.см

-          Група МАКСИ- автомобили над 2000 куб.см

          ПРОГРАМА НА „ПИСТА РУСЕ 2013”

 

Събота–28 септември 2013
12:00 – Затваряне на трасето за движение

13:00 – 17:30 – официални тренировки и квалификации за място

Неделя – 29 септември 2013
10:00 -  Официално откриване на състезанието на Старт/Финала
10:30 - Старт на състезанието

След финала на трета серия  - обявяване на резултатите и награждаване на победителите в района на „закрит парк” на бул. „Бозвели“.

Минимален брой на обиколките с финал за класиране – 11 броя

Събитие „ВЕЧЕР НА АВТОМОБИЛНИТЕ ЗВЕЗДИ”

 

Събитието „Вечер на автомобилните звезди” ще се проведе на 28 септември (събота), от 19ч., на територията на паркинга на МОЛ Русе. То включва представяне на всички  тимове с музикално-светлинно шоу, пилоти и техните автомобили пред публика. По време на шоуто, публиката ще има възможност да се срещне и снима с пилотите и автомобилите.

 

 

 

      Във връзка с провеждане на „Традиционно автомобилно състезание за гр. Русе- шести кръг от Националния автомобилен шампионат на затворен маршрут „Писта 2013 г.”, се затварят за движение следните булеварди и улици:

1.      Бул. „Бозвели“ в  участъка  от ул. „Борисова” до бул. „Цар Освободител” за времето от15,00 ч на 27.09.2013 г. до  19,00 ч. на 29.09.2013 г.

 

2.      Бул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „П.Хитов” до Гаровия площад,бул. „Христо Ботев” в участъка от бул.”Цар Освободител” до кръстовището с бул.”В.Левски” и бул. „България” от бул.”Гоце Делчев” до пътен възел Розова долина на 28септември от 12,00 ч. до 18,30 ч.(генерална тренировка) и на  29 септември от 9,00  до 14,00 часа (състезание). Движението на МПС ще се осъществява по обходни маршрути, както следва:

2.1.  От посока Дунав мост по пътен възел Розова долина през кв. Чародейка към Варна  и  София;

2.2.  От посока София- двупосочно по южното платно на бул. „България” в участъка от училище Алеко Константинов  до кръстовището с бул. „Гоце Делчев” и по бул. „Гоце Делчев” през ж.к. Дружба (ж.к.Чародейка) към  Варна и  Дунав  мост;

2.3.  По бул. „Цар Освободител” в посока Автогара Юг от кръстовището при Кооперативния пазар по ул. „Шипка” към кв.Чародейка и по ул. „П.Хитов” към ул. „Борисова”. В обратната посока от Гаровия площад по ул. „Борисова”.

 

Линиите от масовия градски транспорт в горепосочените дни и часове ще се осъществява, както следва:

1. В часовете на шампионата тролейбусните линии с №№ 9 и 24 ще се изпълняват с автобус по комбиниран маршрут: бул. „Трети март”, ул. „Николаевска”, бул. „Скобелев”, ул. „Борисова”, п.в. Охлюва, бул. „България”, бул. „Гоце Делчев”, кв. Дружба 3 (обръщалото), ул. Даме Груев”, бул. „В.Левски”, кв. Чародейка (ул. „Тодор Икономов”) и обратно;

2. Линии с №№ 13 и 21 ще се обслужват с автобус по комбинират маршрут: гара Разпределителна, бул. „Липник”, бул. „Скобелев”, ул. „Борисова”, п.в. Охлюва, бул. „България”, бул. „Гоце Делчев, кв. Дружба 3 (обръщалото), ул. „Даме Груев”, ул. „В.Левски”, кв. Чародейка (ул. „Тодор Икономов”) и обратно;

3. В часовете на шампионата тролейбусните линии с №№ 27 и 29 ще се изпълняват с автобус по комбиниран маршрут: Захар Био, ул. „Доростол“, бул. „Съединение“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Скобелев”, ул. „Борисова”, п.в. Охлюва, бул. „България”, бул. „Гоце Делчев, кв. Дружба 3 (обръщалото), ул. „Даме Груев”, ул. „В.Левски”, кв. Чародейка (ул. „Тодор Икономов”) и обратно;

4. Тролейбусна линия № 25 ще се изпълнява по маршрута си от х-л Рига само до Централна жп гара и обратно;

4. Тролейбусна линия № 2 ще се изпълнява без промяна;

5. Автобусни линии с номера: 10, 18, 28 и 33 ще се движат по обходен маршрут:  бул. „В.Левски”,  бул.”Гоце Делчев”, двупосочно по бул. „България” в участъка от „Гоце Делчев” до училище Алеко Константинов, по пътен възел Охлюва, бул. „Мидия Енос”, ул. „Борисова”, бул.”Скобелев” и от пл.Оборище по маршрута си.

6.Автобусна линия № 15 ще се движи от Централна ж.п.гара по ул. „Борисова”.

Умоляват се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha