Форум за Гражданско общество проведе Второто си общо събрание в Русе

Форум за Гражданско общество проведе Второто си общо събрание в Русе
Публикация   23:28     25 Септ, 2013 /     akcent.bg   /     424

 

 

        Днес Русе е домакин на Второто общо събрание на Дунавски форум за гражданско общество, в рамките, на който се обсъжда Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион.

         Председателят на организацията Щефан Лютгенау изрази задоволството си, че именно Русе е домакин на срещата, в която участват представители на всички части на Дунавския регион. Той благодари на зам.-кмета по Европейско развитие Страхил Карапчански за възможността форумът да се организира и проведе в нашия град.

        Карапчански приветства участниците в срещата от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Удоволствие е да сме домакини на подобно събитие и да сме част от дискусията по Дунавската стратегия. Комуникацията с партньорите от Дунавския регион е много важна за нас“, каза зам.-кметът. Той подчерта важната роля на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион за това да бъде чут гласа на гражданското общество. „Русе е един от центровете на Дунавската стратегия и дунавската идентичност е много важна за нашия град“, допълни Карапчански. Той информира гостите, че в момента Русе е във финалната фаза на подготовката на своята кандидатурата за Европейска столица на културата 2019г. „Именно дунавската идентичност е нашето най-силно конкурентно предимство в състезанието“, заяви той.  Зам.-кметът по Европейско развитие добави, че фактът, че градът ни е част от еврорегион Русе-Гюргево също ни дава големи възможности и изрази увереност, че те ще бъдат реализирани през новия програмен период 2014-2020г.

      

    На Второто общо събрание на Дунавски форум за гражданско общество се обсъждат докладите на трите работни групи, в рамките на форума и се разглежда работната програма за периода 2014-2015 година.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha