Петък, 20 Септември 2024

Три златни отличия за спортен клуб "ИМИДЖ- Русе"

Три златни отличия за спортен клуб
Публикация   23 Септ, 2013   /     akcent.bg   /     354

        На 21 и 22 септември 2013 г. в гр Русе СК "Локомотив"с подкрепата на Община Русе  се проведе турнир по скокове на батут и двоен мини батут ,Купа "Северна България 2013"-финали. В надпреварата  взеха участие над 40 състезатели/8,9-10,11-12,13-14 год.момчета и момичета/ от спортните клубове по скокове на батут на градовете: Габрово, Плевен, Кюстендил, Бургас и Русе. Първият кръг на купа „Север” беше проведен на 19 май 2013 г. в гр. Плевен.

        СКСБ”ИМИДЖ-Русе” се представи с четиринадесет състезатели във всички възрасти и спечели общо единадесет медала от които три златни /Максим Огнянов, Николай Иванов и Стефан Динитров/, четири сребърни /Димидър Георгиев, Десислава Манолова, Йоан Димитров и синхрон Никола Даков- Стефан Димитров/ и четири бронзови/Калоян Петров, Стефан Димитров,Антонио Бончев и Максим Огнянов/.Вледствие на отличното представяне /628,55 точки/ в двата кръга златната купа на турнира остана в Русе. Втори и трети в крайното отборно класиране са  Спартак- Плевен /522,00 т./ и Акро Арт-Габрово /320,40 т./. На всички участници в турнира бяха връчени почетни грамоти, а на най-малките състезател и състезателка плюшени играчки.

      Демонстрация на синхрон при момичета 13-14 год. направиха носителките на златен медал от Световната Купа във Валядолид-Испания през този месец Десислава Манолова /Имидж-Русе/ и Кристияна Кръстева /Евротрамп-Кюстендил/ 

        Турнирът Купа "Северна България" е организиран от клубовете на Русе,Габрово и Плевен в три кръга по един във всеки град. Провеждането на такъв тип  регионални  първенства  води до натрупването на по-добър турнирен опит в най-малките състезатели за някои от които това бяха и първи участия на официално състезание. През следващите години проектът "Купа Север" предвижда  участие на чуждестранни клубове и превръщането му в международен.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha