Петък, 20 Септември 2024

Инициативата "Интересно ми е до спортувам" демонстрира различни видове спорт

Инициативата
Публикация   17 Септ, 2013   /     akcent.bg   /     193

 

 

Демонстрации на различни видове спорт се проведоха днес в центъра на Русе. Инициативата беше реализирана по  проект Младежки дебат „Интересно ми е да спортувам“. Той се реализира от Спортен лекоатлетически клуб „Русе“, с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“.

 

По време на демонстрациите, професионални треньори показаха на децата как могат да се забавляват  докато спортуват и да уважават другите, за да се чувстват част от отбора. В инициативата се включиха над 200 деца на възраст от 7 до 18 години. Всички присъстващи бяха анкетирани от свои връстници, с цел проучване на видовете спорт и занимания на открито, които представляват интерес за подрастващите. Всички деца, взели участие в демонстрациите, както и всички присъстващи получиха рекламни фланелки и материали.

 

Резултатите от анкетното проучване по региони ще бъдат обсъдени на кръгли маси в Русе, Благоевград, Пловдив и София. Участниците в тях ще работят в групи и ще дискутират набелязаните проблеми. Предмет на обсъждане ще бъдат мерките, които местната общност може да предприема, за да осигури на децата и учениците един по-здравословен начин на живот чрез спортуване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha