Четвъртък, 19 Септември 2024

Плажният футбол за 2013 г. се откри в Русе и се закри на Арената за плажни спортове

Плажният футбол за 2013 г. се откри в Русе и се закри на Арената за плажни спортове
Публикация   15 Септ, 2013   /     akcent.bg   /     416

„Спартак“ Варна спечели турнира за „Купа Русе лято 2013“

   
   „Спартак“ Варна спечели турнира за „Купа Русе лято 2013“, с който официално бе закрит сезон 2013 на Арената за плажни спортове в града край Дунав.

    Местните ФК „Русе“ и „Дунав завинаги“ обаче бяха сериозна конкуренция на шампиона на България, в който личат имената на няколко национални състезатели, начело с играещия старши треньор на „лъвовете“ Симеон Христов. Така по всичко личи, че през следващия сезон на варненци няма да им е никак лесно да повторят триумфа си в родния елит по плажен футбол.

  „Дунав завинаги“ започна много добре в местното дерби с ФК „Русе“ и поведе в резултата. Липсата на опит и повече равностойни смени обаче оказаха влияние и феновете на „драконите“ отстъпиха физически, което се отрази и на резултата. Така бронзовият медалист от сезон 2012 спечели с 8:1, въпреки че редиците на ФК „Русе“ освен играещият президент на клуба Калоян Георгиев и националите Живко Парашкевов и Ивайло Иванов, бяха почти изцяло обновени.

  Последва един сериозен сблъсък между „Дунав завинаги“ и „Спартак“ Варна, в който имаше всичко от играта. Много атрактивни отигравания и футболни достойнства и от двата състава. Амбицираният до краен предел тим на феновете поведе с 2:0 на родния шампион през първата третина. Последва изразвняване, но момчетата от „небесно синята“ агитка поведоха отново и преди последните 12 минути водеха с 5:3. В края отново по-дългата скамейка на съперника оказа влияние и варненци обърнаха за 6:5 в своя полза. Въпреки това 20 секунди преди края резултатът отново бе равен за 6:6 и се стигна до драматично 3-минутно продължение, в което „Спартак“ отбеляза и победи със 7:6.

  Заслужен финал на надпреварата сложи двубоят между варненския отбор и подмладения ФК „Русе“, с който „Спартак“ спечели със 7:5 и по този начин „Купа Русе лято 2013“ отпътува към морето.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha