Аномалии...

Аномалии...
Публикация   23:12     26 Авг, 2013 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     696

Позиция

 

 

 

 

 

 

Преплуване на р. Дунав и „Плуване към спомена” организира Община Силистра този уикенд. Преплуване на р. Дунав традиционно се провежда в Свищов, пак под егидата на общината.

Странно защо, в Русе такова нещо няма. Не се случва...

Странно е за онези, които не помнят, че по време на кметуването на Елеонора Николова се разбра, че водите на р. Дунав не стават за плуване, т.е. Дунава е силно замърсена между Свищов и Силистра....

Предвид липсата на каквато и да е информация от РИОСВ за подобно нещо, то излиза, че свъхестествени сили цапат водите на Голямата река около Дуваската столица и единствено шаманът /разбирай кметът/  има подобно информация.

 

Цялата гадост идва от факта, че русенци искат и да се къпят в реката, освен да я преплуват. А това си е един сериозен проблем за всяка една общинска власт /от г-га Николова, през Божидар Йотов и до днешния кмет Стоилов/. Никой от тях не иска да си създава проблеми, особено такива, които по-скоро крият рискове, отколкото дивиденти.

 

Вече 24 години вякакви власти, драпали до местното управление и получавайки го, залъгват русенци с щедри обещания за ОБРЪЩАНЕ НА ГРАДА КЪМ ДУНАВА, докато спечелят народния вот... И до там. След това слушаме следващите предизборни обещания за плажове, за басейни по реката.

До скоро управавляващите спретнаха в началото на своя мандат рибен празник край басейна на хотелски комплекс „Люляка”. Освен че нищо не направиха по темата, взеха, и че го заровиха.... въпреки че е на държавна земя и реално можеше да бъде на областна администрация....

Но да се върнем на плуването. В Русе няма закрити басейни, няма места по Дунава, където да се плува.

Затова ви каня на празника на Силистлра, понеже край Русе реката не става за плуване, а само за далавери...

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още