Четвъртък, 19 Септември 2024

Швейцарка идва в Русе

Швейцарка идва в Русе
Публикация   02 Авг, 2013   /     akcent.bg   /     415

Швейцарката Каролин Турин е новото попълнение в редиците на „Дунав 8806“, съобщи Президентът на баскетболния клуб Красимир Трифонов.

Високата 173 см. Каролин ще играе на позиция Гард в отбора на шампионките на България. Родената 1987 година Турин, вече се запозна с част от момичетата на старши-треньора Георги Божков, по време на срещите на националния ни отбор в квалификациите за Евробаскет 2015.

В началото на юни месец националките взеха втора победа в нашата група В, със 73:65 в „Арена Самоков", срещу Швейацария. В този двубой Каролин Турин се представи подобаващо, като наниза 26 точки за отбора на Швейцария. Ето какво коментира старши-треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков по повод новото попълнение:

„Имам много добри впечатления от Каролин. Тя игра много успешно на Евробаскет квалификациите. Отлични препоръки ми даде и треньорът й. Турин играе много интелигентно и е тактически грамотна баскетболистка, Търсехме точно такъв вариант за позиция 1 и 2.      

Идвайки от шампиона на Швейцария – „Хелиос“, тя носи в себе си шампионски манталитет, а това е важно за нашия отбор. Състезателката има европейски опит от клубните турнири, а и в отбора трябваше да има играч от ЕС. С нея на този етап селекцията приключва.“

Каролин Турин е играла в университетския отбор Universite Neuchatel, а през сезони 2010 - 2013 е била в Helios („Хелиос“) отново Швейцария. В състава е на националния отбор на Швейцария по баскетбол – жени. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha