Четвъртък, 19 Септември 2024

Ивет Лалова донесе две титли за България от Балканиадата

Ивет Лалова донесе две титли за България от Балканиадата
Публикация   29 Юли, 2013   /     akcent.bg   /     429

 

Голямата звезда на българската атлетика Ивет Лалова спечели два златни медала от Балканиадата в Стара Загора. Европейската шампионка от Хелзинки 2012 триумфира в спринта на 100 метра и в щафетата на 4 х 100.

В индивидуалното бягане тя показа, че няма конкуренция и спечели убедително с 11,15 секунди. Лалова се доближи на 0,11 сек от най-доброто си време за сезона.

По-късно тя имаше основна роля за титлата на българската щафета, в която бяха още Мария Данкова, Габриела Лалева и Галина Николова. Бягането не започна добре за отбора, но постепенно на втори и трети пост българките се справиха по-силно, за да дойде редът на Лалова. Тя пое палката на четвъртия пост и завърши с много голяма преднина и победоносно вдигнати ръце за 45,41 сек.

"Чувствам се добре. Готвя се за два финала на световното първенство в Москва. Това е моята най-голяма цел през този сезон", каза Лалова.

Денис Димитров спечели златото на 100 метра при мъжете с 10,32 секунди. 19-годишният атлет има покрит норматив след 10,16 секунди на държавното първенство в Правец и ще участва в Москва.

"Целта ми на световното първенство ще бъде полуфинал. Все още съм млад и там ще имам възможност да се уча от най-големите", обясни Димитров, който спечели сребърен медал от европейското първенство до 23 години по-рано през юли.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha