Четвъртък, 19 Септември 2024

Български боксьорки се върнаха с три медала от международен турнир

Публикация   15 Юли, 2013   /     akcent.bg   /     463

 

Състезателката на боксов клуб „Русе“ и на националния отбор за девойки Марина Буюклиева се връща със сребърен медал в категория до 51 килограма от турнира „Златната ръкавица“. Надпреварата в сръбския град Кикинда приключи с общо три медала за българските девойки – два сребърни и един бронзов.

Русенката Марина Буюклиева остана втора в категорията си след равностоен и оспорван мач със състезателка от Индия, която получи подкрепата на двама съдии срещу един глас за нашата боксьорка.

Велина Поптолева в категория до 48 килограма също донесе сребро за България след среща на финала със съперничка от Индия. Третата състезателка, която ни представи в Сърбия, Анелия Неделчева, остана с бронзов медал в категория до 60 кг, след като на полуфинала бе победена от шведска боксьорка.

Турнирът „Златната ръкавица“ се проведе в сръбския град Кикинда, област Войводина, от 11 до 14 юли. Девойки на възраст 17-18 години от Индия, Казахстан, Сърбия, България и Швеция излязоха на ринга  в борба за победа. „Златната ръкавица“ се провежда за 31 –ви път. В току-що приключилия турнир участваха 38 жени и 92-ма мъже.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha