Отчитат дейностите по първична профилактика на рака на маточната шийка продължават

Публикация   22:50     09 Юли, 2013 /     akcent.bg   /     604

Дейностите в Област Русе  от Национална програма за

 

В изпълнение на дейностите по Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2012 – 2016 г. на 10 юли 2013 година, от 10 часа в Зала 1 на Областна администрация, ще се състои поредното заседание на Регионалния координационен съвет по програмата (РКС) за Област Русе.

Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка е първата програма в РБългария, разработена за първична профилактика на онкологично заболяване. Нейна основна цел е снижение на заболяемостта от рак  на  маточната  шийка  чрез имунизационна защита на момичета и млади жени от онкогенни папиломавирусни инфекции.

На заседанието на съвета ще присъстват Веско Маринов - заместник областен управител на Област Русе, д-р Теодора Константинова – председател на  постоянната комисия по здравеопазване и социална политика  на Общински съвет Русе и председател на РКС, д-р Маргарита Николова – директор на РЗИ – Русе, представители на областна и осемте общински администрации, на РИО, БЧК, гинеколози, педиатри, здравни медиатори, представители на НПО.

      Дневният ред на заседанието включва отчет за реализираните дейности по програмата, за периода януари – юни и планиране на дейности до края на 2013 година.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha