Четвъртък, 19 Септември 2024

130 състезатели участваха в държавното първенство по триатлон в Русе

130 състезатели участваха в държавното първенство по триатлон в Русе
Публикация   08 Юли, 2013   /     akcent.bg   /     446

 

 

        130 състезатели по триатлон – плуване, колоездене и бягане на къси дистанции – от 7 български и 1 румънски отбор взеха участие в провелото се вчера на базата на лесопарк „Липник“ Държавно първенство по триатлон организирано от Община Русе, Спортен клуб по триатлон „Далян“, Българската федерация по триатлон.

       Състезанието беше открито от кмета на Община Русе Пламен Стоилов. На първенството присъстваха председателят на Българската федерация по триатлон Емил Стойнев и треньорът на Спортен Клуб по триатлон „ Далян “ Русе Меглена Ангелова. Победителите бяха наградени от зам. кмета на Община Русе Свилен Иванов.    

      

Пръв при мъжете се класира Емил Стойнев, а негови подгласници станаха Ален Драголов, Димитър Василев. И тримата са представители на Спортен клуб по триатлон „София“.

      При жените първо място взе Христа Стойнева от СК „София“, на второ място се класира Стефани Йон от Румъния, а на трето Даниела Камбурова от СК „Пловдив“.
      

Достойно в надпреварата се представиха състезателите на русенския клуб „Далян“ - Велизар Велизаров завоюва трето място във втора възрастова група, а Ванина Миланова от първа възрастова група се класира на четвърто място.   Най-малкият участник в надпреварата беше 6-годишният русенец Дарен Кирилов.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha