Четвъртък, 19 Септември 2024

Приет е устройственият правилник на Министерството на младежта и спорта

Публикация   03 Юли, 2013   /     akcent.bg   /     421

 

Правителството одобри Устройствения правилник на Министерството на младежта и спорта.

Общата численост на ведомството е 179 щатни бройки, разпределени в четири дирекции в общата и осем дирекции в специализираната администрация.

Съгласно новия правилник цялостното административно и информационно обслужване на юридически лица, граждани и административни звена в министерството се съсредоточава в самостоятелна дирекция. В Общата администрация се създава нова дирекция „Финанси и стопанско управление”, която съчетава в себе си освен досегашните функции по финансово управление и счетоводна отчетност и нови задачи, свързани с организацията на дейността по формиране и провеждане на политиката за управление на държавната собственост.

Във ведомството се създават и още две нови дирекции – „Политика за младежта” и „Младежка информация и координация”.

С Устройствения правилник са извършени промени и в Правилника за устройството и дейността на Антидопинговия център. Съгласно промените, в бъдеще изпълнението на годишния план за разпределение на проверките няма да се утвърждава от министъра на младежта и спорта. Такова е изискването на Международния стандарт за тестване и препоръките на мониторинговата група към Съвета на Европа за гарантиране независимостта на тестването при извършване на проверки.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha