Русенският университет на третата международна конференция „Река Дунав – оси на европейската идентичност“

Русенският университет на третата международна конференция  „Река Дунав – оси на европейската идентичност“
Публикация   22:47     02 Юли, 2013 /     akcent.bg   /     500

 

Русенският университет бе съорганизатор на третата Международна конференция „Река Дунав – оси на европейската идентичност“, провела се в Измайлския държавен университет на Украйна на 29 юни, утвърден като Ден на река Дунав. Партньори на русенското висше училище в подготовката на форума са били университетът-домакин, румънският Университет „Данубиус“ в Галац и молдовският Държавен университет „Б. П. Хаздеу“ в Кахул.

 

Над 100 доклада са били изнесени в секциите „Дунавско законодателство и икономика“, „Европейската конструкция между мечтата и реалността“, „Местните общности – диахрония и синхрония“ и студентския панел – „Естуденциада“. С пленарен доклад на тема „Нагласи за изграждане на интегрирана културна идентичност в Дунавския трансграничен регион“ се е представила зам.-ректорът на Русенския университет, доц. д-р Юлиана Попова.

 

Конференцията е гласувала резолюция за намерението на участниците да учредят Федерация на дунавските университети. Домакин на четвъртото издание на форума през 2014 г. ще бъде Русенският университет, приел с готовност поканата на организаторите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha