Общинското стоматологично дружество ще избира нов шеф

Общинското стоматологично дружество ще избира нов шеф
Публикация   22:45     28 Юни, 2013 /     akcent.bg   /     457

130 000 лева са инвестициите, направени за 3 години

 

Избор на управител на „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД предстои на направят съветниците на предстоящата сесия.

 

 

Договорът за управление на Управителя на „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД д-р Цветанка Романова Доганова изтича на 21.09.2013 г.

 

През тригодишния период на управление дружеството е изпълнило заложените в бизнес програмата си стратегически цели, като отчита изпълнение в две водещи направления:

- Центърът е единственото лечебно заведение в областта, имащо договор за специализирана дентална помощ в целия обем от дейности от Националния рамков договор за дентална медицина (орална хирургия, детска дентална медицина, образна дентална диагностика), с акредитация за срок от 5 години.

- Центърът е акредитиран за база за практическо обучение – учебна практика, преддипломен стаж на студенти и следдипломно обучение на магистър-лекари по дентална медицина.

 

От доклада на управителя „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД за тригодишния период на управление на дружеството се вижда, че направените инвестиции за оптимизиране и осъвременяване на лечебния процес възлизат на 134 880 лева и включват: два юнита – стоматологични столове и машини за хирургична дентална дейност със аспирационна система и периферия, 2 бр. автоклави на водеща европейска фирма, стоматологичен стол и юнит с цялостна съвременна периферия за специализирана ендодонтия, интраорална камера за визуализиране на патологията в устната кухина, дигитален ортопантомограф и цев, както и ремонт и преоборудване на лечебните кабинети по орална хирургия.

 

Дружеството приключва отчетния тригодишен период с положителен финансов резултат.

 

Д-р Цветанка Романова Доганова е назначена за управител на „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД с Решение №115/02.06.2000 г. на ОбС – Русе. Към настоящият момент с д-р Доганова има сключен договор за управление, съгласно Решение №976/16.09.2010 г. на ОбС – Русе, за срок от три години и определено месечно възнаграждение в размер на 300 на сто от средната месечна брутна работна заплата за лечебното заведение.

 

Наредба №9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, издадена от Министерство на здравеопазването,  не включва изборът на органите на управление и контрол на дентални центрове, съгласно чл. 63, ал. 5 от Закона за лечебните заведения. От това следва, че формата на избор става по решение на Общинския съвет, съгласно чл. 62, ал. 3 от ЗЛЗ и чл. 23, ал. 1 от Наредба №9 на Общински съвет – Русе.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha