Четвъртък, 19 Септември 2024

Разпределят общинските пари за спортните клубове

Публикация   26 Юни, 2013   /     akcent.bg   /     416

Предвидените средства са 105 000 лева

 

 

 

В началото на този месец, кметът на Община Русе Пламен Стоилов изпрати напомнително писмо до Министерството на физическото възпитание и спорта, за предоставяне на информация за отпуснатите от ведомството средства за финансиране на дейността на спортните клубове през 2013г. Липсата на такава, възпрепятстваше до момента отпускането и разпределянето на предвидените в общинската програма „Спорт 2013“ средства за спортните клубове.

Прилаганата методиката за разпределянето им се основава на спортните резултати, постигнати от съответния клуб, като се приема за база абсолютната стойност на средствата, отпуснати му в годината на финансиране от държавата. Както е известно, Община Русе насърчава ежегодно развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм чрез утвърждаване и финансиране на Програма за развитие на местната спортна дейност. 

 

В отговор, от спортното министерство информираха, че договарянето за 2013г. с  Българските спортни федерации вече е приключило. Това дава възможност за стартирането на процедурата за подпомагане на спортните клубове по т. III и т. ІV от Приложение 3 към чл. 5 /4/ от Правилник за условията и реда за финансово подпомагане дейностите на спортните клубове в Община Русе. В него са предвидени средства в размер на 105 000 лв. 

Сформирана със заповед на кмета на Община Русе Пламен Стоилов комисия разпределя предвидената в Приложение 3 сума въз основа на одобрената за целта методика. Комисията е в състав членовете на ПК по младежта и спорта към Общински съвет – Русе, както и юристи, финансисти и експерти в областта на образованието и спорта от Община Русе. Тя ще заседава в началото на следващия месец.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha