Четвъртък, 19 Септември 2024

Русенски учители с два златни и два бронзови медали от спартакиада в Св. Влас

Русенски учители с два златни и два бронзови медали от спартакиада в Св. Влас
Публикация   25 Юни, 2013   /     akcent.bg   /     456

  Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна днес с седемте русенски преподаватели, представили града ни на Деветата международна учителска спартакиада. На срещата присъстваха и ресорният зам.-кмет Иван Григоров и началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

Преподавателите показаха завоюваните от тях купи на организираната от Съюза на българските учители надпреварата. На състоялата се в Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ спартакиада, русенските учители са завоювали осмо място в крайното комплексно класиране. В надпревара с още 18 отбора от България, Полша и Украйна, участниците от Русе са взели два златни и един бронзов медали. Призовите места са в дисциплините петанк-мъже и дартс-индивидуално. Завоюваният бронз е в стрийтбол–мъже. Русенските преподаватели са заели и две пети места – в дисциплините волейбол-мъже и петанк-жени. Имат и две шести позиции – стрийтбол-жени и дартс-жени.

  Стоилов поздрави преподавателите за постигнатите успехи и пое ангажимент Община Русе да подкрепи и предстоящото им участие в Десетата юбилейна международна учителска спартакиада.

На свой, ред преподавателите благодариха за оказаната подкрепа и да възможността Русе отново да се върне като участник в надпреварата след няколкогодишно отсъствие.

В края на срещата, учителите подариха волейболна топка на г-н Стоилов с техните подписи, в знак на благодарност за настоящата и бъдеща подкрепа.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha