Четвъртък, 19 Септември 2024

Спортните клубове без средства заради неприключено договаряне на спортното министерство

Публикация   04 Юни, 2013   /     akcent.bg   /     405

Кметът Стоилов иска информация за отпуснатите средства за 2013 г.

 


 

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов изпрати писмо до Министерството на физическото възпитание и спорта, в което отправя молба за предоставяне на информация за отпуснатите от ведомството средства за финансиране на дейността на спортните клубове през 2013г.

 

Справката е необходима във връзка с методиката за разпределението на средствата от общинския бюджет за подпомагане на тази дейност. Тя се основава на спортните резултати, постигнати от съответния клуб, като се приема за база абсолютната стойност на средствата, отпуснати му в годината на финансиране от държавата. Както е известно, Община Русе насърчава ежегодно развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм чрез утвърждаване и финансиране на Програма за развитие на местната спортна дейност. 

 

В отговор на изпратеното писмо, от Министерството на физическото възпитание и спорта уведомяват, че по програмите на МФВС „Олимпийска подготовка“ и „Развитие на спорта за високи постижения“ за олимпийски и неолимпийски спортове, сключването на договорите за 2013г. с Българските спортни федерации не е приключило и към момента няма възможност да се предостави исканата информация. Това, на практика, възпрепятства отпускането на средства от общинския бюджет за русенските спортни клубове.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha