Д. Атанасова: ГЕРБ категорчно застава срещу промени в Закона за тютюнопушенето

Д. Атанасова: ГЕРБ категорчно застава срещу промени в Закона за тютюнопушенето
Публикация   22:35     02 Юни, 2013 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     399

 

 

Партия ГЕРБ категорично застава срещу промени в Закона за тютюнопушене на открито, който влезе в сила от 1 юли миналата година. Това заяви пред www.akcent.bg и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ако се допусне провяна, т.е. връщане назад, ще бъде отстъпление от едно разумно решение, което е изцяло в полза на гражданите на България, каза Атанасова в навечерието на Световния ден без тютюнев дин- 31 май.

Проблемът на рестораньорите привидно може да изглежда, че се дължи на забраната да се пушат цигари в затворени помещения, но реално той е в ниските доходи и липсата на работа на все по-голяма част от хората. А и социологически проучвания показват, че над 50 на сто от анкетираните приемат положително забраната, дори 2/3 от които са пушачи. Това е така най-малкото заради факта, че хората посещават заведения, без да се чувстват опушени и вмирисани на цигари.

Още повече, че и нараства броят на хората през последната година, които доброволно са решили да се „възползват” от забраната и са отказали вредния навик.

Въпреки чи и тя самата е пушач, е убедена, че забраната е единствено и само в полза на гражданите. Здравето на хората в никакъв случай не трябва да се търгува, защото най-малкото е неморално, смята ексздравния министър.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha