В четири предавания по btv майстор-готвачите на русенското дружество „Дунав турс” АД показаха своите умения. Те гостуваха на кулинарното предаване „ В кухнята на Звездев”. Първоначалното стъписване пред камерите бързо беше разчупено от Иван Звездев. С лекотата на добър събеседник и кулинарен виртуоз той накара готвачите да покажат най-доброто от себе си. А те се представиха с ястия от националните кухни на държавите, през които плават корабите на дружеството. Милчо Димитров от м/к Елегант Лейди приготви салата от спанак и червени чушки и печени патешки гърди с червено зеле. Френски специалитет, който е любим на немските и швейцарски туристи. Здравко Георгиев от м/к Русе Престиж и Тони Керчев от м/к Хайнрих Хайне представиха австрийска и немска кухня. Зрителите бяха изненадани и от уменията на Тони да изработва различни фигури от зеленчуци, а изкуството е по-известно като карвинг. Мор им хемд, или черен човек в риза, бе кулминацията в сладкарството, с която Цанка Стоянова впечатли Иван Звездев.
Освен нови рецепти , зрителите на btv научиха и за маршрутите на речния туризъм и за това как се приготвят ястията в корабните кухни. След успешните изяви на русенските готвачи и сладкари и други телевизии проявяват интерес към тях. Но засега те остават верни на своя екипаж и на туристите.
И през този сезон, който започва след месец, „Дунав турс” АД ще предложи интересни дестинации за българските пасажери, каза изпълнителният директор г-жа Катя Стоянова. Стремежът е да се запазят цените, въпреки поскъпването на горивата и таксите. Това не означава, че ще бъде правен компромис с качеството на обслужването.
През миналата година бе отбелязан и ръст на руските туристи. Те предпочитат български екипажи, заради близостта на езика и европейските стандарти.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай