10 юбилеен воден поход Ротари Русе- Дунав

10 юбилеен воден поход Ротари Русе- Дунав
Публикация   22:32     27 Май, 2013 /     akcent.bg   /     567

 

 

   Близо 50 заклети почитатели на водните спускания с каяци се включиха в

10-ти юбилеен воден поход по реките Янтра и Дунав. По традиция организатор на събитието беше Ротари Клуб "Русе-Дунав". Приключенията започнаха от моста при с. Долна Стедена. По 25 км. първи етап, гребците, сред които имаше професионалисти и новаци се насладиха на изключително красиви природни гледки, преодоляха бързеи, спуснаха се под скалите при с.Беляново и акустираха безпроблемно при въжения мост на с.Беляново.

  Вторият етап от спускането не мина без проблеми. Участниците във водния поход потеглиха с ентусиазъм от устието на Янтра при с.Кривина по р.Дунав, но не след дълго бяха застигнати от разразилата се спонтанно лятна буря.  Въпреки изключително тежките метеорологични условия, нито един от гребците не се отказа.

   Всички продължиха смело напред, за да приключат етапа при Стълпище на прословутия 516 км. Третия ден от спускането по р.Дунав предложи на участниците хубаво време и много приятни емоции.

  Традиция е в края на всяко ежегодно водно приключение на най-изявения участник да се връчва преходната купа на Дистрикт Гуверньора. Тя беше връчена от основния организатор на събитието и бъдещ президент на РК "Русе-Дунав" Явор Асенов на Дистриктния Офицер и Паст Президента на Ротари Клуб "Русе" Емил Коцев, за несломимия му дух, да гребе в бурята с двете си малки деца, заради упорството и доброто представяне на клуба.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha