Понеделник, 20 Май 2024

Новият Ford Fiesta – 1 милион продажби в Европа!

Новият Ford Fiesta – 1 милион продажби в Европа!
Публикация   16:25     21 Фев, 2011 /     akcent.bg   /     417

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа през последните две години

 

         Продажбите на новия Ford Fiesta в Европа достигнаха 1 милион през миналия месец. Знаковият резултат бе постигнат само 28 месеца след стартирането на европейските продажби на малкия автомобил на Ford – най-продаваният модел на марката.

         Още с излизането си на пазара през октомври 2008 г., призовата Fiesta обяви нова ера в дизайна, пътното поведение и практичността на малките автомобили. Налична във вариант с 3 и 5 врати и гама високоефективни двигатели, тя се изстреля в класациите и се превърна във втория най-продаван автомобил в Европа в началото на 2009 г. – позиция, която заема досега.

       Според Стивън Одел, председател и изпълнителен директор на Ford-Европа, иновативният  дизайн на Ford Fiesta, съчетан с модерни технологии, продължава да бъдат голям хит. Достигането на продажби от 1 милион е голямо постижение, но предстоят още много, тъй като Fiesta продължава да привлича клиентите и затвърждава успешната си позиция на всички пазари в Европа.

        Ford Fiesta се произвежда в модерните заводи на компанията в Кьолн, Германия и Валенсия, Испания. Това е най-продаваният европейски малък автомобил в историята на Стария континент, с кумулативни продажби от 14 милиона от представянето на модела през 1976 г.

        За последните 35 години, Ford Fiesta е синоним на икономичен, практичен и надежден автомобил. Днес той продължава да привлича клиенти, като проучванията показват, че се харесва от по-млади и заможни купувачи, които избират високо оборудване с повече опции.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha