Приключи проекта „Изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води на територията на град Мартен”

Публикация   16:24     18 Фев, 2011 /     akcent.bg   /     689

 

Община Русе приключи всички дейности по проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект „Изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води на територията на град Мартен”. Проектът се изпълни в рамките на Приоритетна ос 1: „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места с над 2000 екв. ж. и в населени места с под 2000 екв. ж., попадащи в градски агломерационни ареали” на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС.  

            В резултат на изпълнението на дейностите по проекта са изготвени прединвестиционни проучвания в 2 варианта, включително геоложки доклад, геодезическо заснемане и хидроложко проучване. С Общински експертен съвет са избрани варианти за разработване във фаза технически проекти за ПСОВ и канализация. Техническите проекти за ПСОВ и канализация на гр. Мартен са разработени и предадени. Подготвена е тръжна документация за възлагане на 4 дейности по инвестиционния проект - за строителство, строителен надзор, авторски надзор и одит по проекта. Получени са становища и разрешителни за съответствие на проекта с екологичното законодателство.

            Постигната е основната цел на проекта - да се подготви качествен и пълен инвестиционен проект за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в района на гр. Мартен, с който Община Русе ще кандидатства за финансиране по ОП "Околна среда".

След реализацията на инвестиционния проект ще се осигури по-здравословна и благоприятна среда и ще се подобри

качеството на живот на населението на гр.Мартен, а изградената ПСОВ ще осигури подобряване, опазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура - важен елемент от устойчивото развитие на региона.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha