Комари на рояци нападнаха Русе изненадващо рано

Комари на рояци нападнаха Русе изненадващо рано
Публикация   22:20     27 Апр, 2013 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     745

Кметът се закани, че повече няма да позволи да му извиват ръцете фирми- рекетьори за обществените поръчки

В навечерието на първите празници преди Великден, Лазаровден и Цветница сред гостите на Русе се появиха и рояци комари.

Снощи стотици русенци, решили да отморят на открито по крайбрежието на Дунава и по центъра на града усетиха стремителното нападение на жилещите насекоми.

Предвид изискванията за мининум 5 дни от изискването за уведомлението на пчеларите за предстоящо пръскане и че това Община Русе ще направи още в понеделник, най-рано борбата срещу комарите ще стартира в петък, съобщи кметът Пламен Стоилов.

Въпреки че обществената поръчка се обжалва, пръскането ще започне и ще се прави от и за сметка на фирмата, която спечели- Санси.

За да не се случва пова повече, Общината провежда избор на фирма- изпълнител за двугодишен период, тъй като не може да става постоянно заложник на различни фирми- рекетьори, както според него е в случая. Така през 2014 г. Още при появата на първите жилещи пръскането ще започне.

Сега остава да се надяваме, че за тези няколко дни „нашествениците” няма да прекалят и популацията си, надява се кметът.

За първо година комерите се появяват толкова рано. Отдава се на фактът, че обилните дъждове и изключително високите температури в момента са благоприятствали за тяхната преждевлеменна поява.

Д-р Симеонов, собственик на фирма Санси, която ще извърши претирането, не бе открит за коментар.

Бърза справка по аптеките показа, че и те не са предполагали и не са зареждани тази година с препарати против нахапвания. В някои от тях обаче има от миналогодишните зареждания, които все още са в срок на годност.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha