Понеделник, 2 Октомври 2023

Андрей Райчев: Ще е добре това правителство ако издържи до евровота

Андрей Райчев: Ще е добре това правителство ако издържи до евровота
Публикация   12:16     03 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     270

Боряна Димитрова: Кабинетът Денков-Габриел е единственият приемлив компромис

   Брак по сметка е редовният кабинет Денков-Габриел, защото такава конструкция по принцип не завършва добре и за двамата младоженци. Единият ще спечели, другият ще загуби. Единият залага на провал, другия на успех. Единият е по-пасивен, другият - по-активен. Видяхме го в избора на министри, и у другите - да нямат никого, който да носи отговорност. Това заяви социологът Андрей Райчев по Би Ти Ви.

   Първата голяма криза ще е при ротацията след 9 месеца, може и по-рано да настане, коментира той. Според него единственият положителен ефект от създаването му е, че няма да ходим на избори.

   Социоложката Боряна Димитрова обаче му възрази като припомни, че  само преди месец чухме не по-малко емоционални определения от тези за "брака по сметка", когато нямаше и знак за съставяне на кабинет и опасения, че пак ще ходим на избори

   Правителството Денков-Габриел, което се създава, не е идеалното, но е единственият приемлив компромис. Новите елементи са два.

   Първо - новите съюзи, които раждат и много остри реакции от президента, главния прокурор, опозицията.

  Второ - ДПС няма да пречи за създаването на калинета,  ще участваме в конституционно мнозинство. Означава, че ГЕРБ и ПП не са в обсада, а имат и спасителен пояс. Тепърва ще видим в гласуването.

   Според Райчев, Гешев се чувства предаден от бивши съюзници като ГЕРБ,  който се жени за други по принуда и по сметка. Явно има геополитическа принуда заради войната в Украйна. На него му трябва начин да мисли, че не е направил нещо лошо.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha