Днес е : Понеделник, 5 Юни 2023

Благотворителен концерт събира средства за изграждане на паметник на Васил Левски за бесарабските българи в Молдова

Публикация 25 May, 2023 / akcent.bg

    На 30 май (вторник) от 18 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на инициативата на българската общност в Тараклия, Молдова, за изграждане паметник на Васил Левски. Монументът ще бъде монтиран пред открития наскоро Младежки мултикултурен център с името на Апостола в молдовския град.

         Концертът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом по инициатива и с подкрепата на Община Русе и Общински съвет - Русе. В него участие ще вземат формации от Общински детски център за култура и изкуство - Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“.

         Общински младежки дом ще се включи с изпълнения на Танцово студио „Импулс“, Фолклорно танцово студио „Зора“ и Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“.

         Ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, обучаващи се в специалността „Класически танц“ и Формация за модерен балет „Мираж“ ще представят свои композиции.

         Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

         Припомняме, че през месец март Общински съвет-Русе на свое заседание гласува да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за изграждането на паметника на Апостола в Тараклия. Идеята среща подкрепата и на Асоциацията на българите по света, както и на община Варна, като до този момент са получени доброволни дарения и от други страни.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама