Окръжният съд в Русе даде по 25 години затвор на двамата убийци на Еранухи Пехливанян

Окръжният съд в Русе даде по 25 години затвор на двамата убийци на Еранухи Пехливанян
Публикация   19 Май, 2023   /     akcent.bg   /     295

   Окръжният съд в Русе осъди днес на по 25 години затвор 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян. 

   Ерахуни Пехливанян бе похитена на 11 януари 2022 г. по обед, а вечерта и удушена. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари м. г. Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения - за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

   Окръжният съд осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лева на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество. 

    Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. 

   Адвокатът на Гарабед Веринян - Тервел Раев, коментира, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството. 

    Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения.

    "Ще обмислим възможността дали да протестираме тази присъда. Законът дава възможност да се избере по вид наказание - лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго", каза прокурор Георгиев. 

Тагове : съд , затвор , мъже ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha