Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Васил Божков готов да се върне в България, но под условие

Публикация 17 May, 2023 / akcent.bg

   „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа във фейсбук днес във втори пост за последните 24 часа Васил Божков.

   Вчера, с кратък пост във фейсбук укриващият се в Дубай бизнесмен реагира и на изявленията на Гешев. „Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец.“, написа той.

   Божков е с 19 повдигнати обвинения, по които са разпитани над 200 свидетели. До момента са издадени и изпратени 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави, включително и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. Последната, с която се изисква да се яви пред българските разследващи, е от  януари тази година.

   Досъдебното производство по което Божков е готов да даде показания като защитен свидетел е за изнудване. Той твърди, че Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му. Още през 2022г. на Божков обяви, че е готов да се върне в България, за да му бъдат снети показания по делото.

   Миналата година, часове след арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов през март, Божков обяви, отново през фейсбук профила си, „ че след сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.“ , а след това дори се оплака, че никой не го търси за коментар.

   През септември тази година пък написа, че е предал „фактите, заради които бяха задържани Борисов, Горанов и Севда“ на Европейския парламент.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама