Понеделник, 2 Октомври 2023

В Русенския университет отбелзаха световния ден на акушерката

В Русенския университет отбелзаха световния ден на акушерката
Публикация   16:57     06 Май, 2023 /     akcent.bg   /     115

    В зала 2.101 на Русенския университет на 5 май студенти и преподаватели в специалност “Акушерка” тържествено отбелязаха Световния ден на акушерката.

   Преди тържеството бяха връчени поздравителни адреси на главните медицински сестри, старшите акушерки и акушерките, с които катедра “Здравни грижи” при Русенския университет си сътрудничи.

Поздравления за празника към студентите и преподавателите в специалността отправи проф. д-р Иваничка Сербезова, преподавател от катедра “Здравни грижи”. Водещ на събитието беше асистент Даниела Лютакова. Тържеството премина в топла и сърдечна атмосфера, за която допринесоха организаторите със своята интересна идея, да помолят присъстващите студенти да напишат причините, поради които са избрали тази благородна професия. Ето някои от тях:

“Да си акушерка, да чуеш мелодията на туптящите сърца, да чуеш ангелските звуци на бебешкия плач, да докоснеш малките краченца и ръчички, това е повече от сбъдната мечта”.

“Това е най-доброто нещо, което човек може да направи за друг човек. Първите ръце, които поемат живота, който се ражда са тези на акушерката.”

            Преподавателите подариха на своите възпитаници картички, които освен пожелания за празника, съдържаха и напомнянето колко значима e професията, обещавайки на студентите си, че винаги ще бъдат до тях, когато имат нужда.

 

 

Тагове : РУ , акушерка ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha