Вторник, 26 Септември 2023

С нови 24 автобуса се увеличава автопаркът на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД

С нови 24 автобуса се увеличава автопаркът на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД
Публикация   15:50     25 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     174

   24 автобуса от белгийската марка Ван Хоол (VAN HOOL) закупи "Общински транспорт Русе" ЕАД. Първите влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33.

   Решението е продължение на политиката на кмета Пенчо Милков за подсилване на общинското предприятие, за да може то да предоставя по-качествени транспортни услуги, което ще позволи прекратяване на договорите с частните фирми и превръщането му в единствен превозвач.

   Удобни и ергономични, превозните средства са били част от автопарка на общинския оператор STIB в Брюксел, Белгия. Автобусите са нископодови, с две врати и дължина от 12 метра. Климатизирани са и разполагат с рампа за инвалиди. Капацитетът им е 32 седящи места и 40 правостоящи. Разполагат с информационната система с 3 екрана от външната страна на превозното средство и един двустранен информационен дисплей в салона.

   Автобусите ще бъдат въвеждани в експлоатация поетапно, след тяхното ребрандиране в син цвят с цел уеднаквяване на визията на автопарка на дружеството. Към настоящия момент те ще изпълняват всички необходими курсове, които не могат да се изпълняват от тролейбусите и електробусите.

    На следващ етап те ще обслужват автобусни линии, които в момента се изпълняват от частни превозвачи, но предстои да бъдат възложени на "Общински Транспорт" ЕАД, а впоследствие автобусите ще се използват и за реализирането на новата транспортна схема.

Тагове : автобуси , ОАТ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha