Понеделник, 2 Октомври 2023

Иван Банчев /Джамбо 2006/ спечели квота за третите Европейски игри по стрелба с лък в Краков

Иван Банчев /Джамбо 2006/ спечели квота за третите Европейски игри по стрелба с лък в Краков
Публикация   08:26     08 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     286

   Иван Банчев, състезател на русенския клуб Джамбо 2006,  спечели квота за третите Европейски игри по стрелба с лък в Краков тази година. Това стана факт, след като българският състезател завърши втори на Европейското Гран При в Лилешал, Великобритания, на което бяха разпределени последните индивидуални квоти за Игрите в Краков, съобщиха от федерацията по стрелба с лък.

   Иван Банчев отстрани последователно гръка Антониос Христопулос, Карл Маккафри от Ирландия, Оскар Ронан (Ирландия) и на полуфинала Ловро Черни, предаде БТА.

   Във финала българинът се изправи срещу Рой Дрор от Израел в оспорван двубой, завършил с равен резултат 5:5 (27:29, 30:29, 27:27, 23:25, 28:27), а в баража двамата състезатели стреляха деветки, но тази на израелеца беше по-близо до десетката.

   Така Иван Банчев добави квота за стрелбата с лък и при мъже рекърв към вече спечелената от Добромира Данаилова квота при жени рекърв.

   България ще бъде представена в 3 дисциплини на Европейските игри в Краков: мъже рекърв, жени рекърв и смесени отбори рекърв.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha