Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Ансамбълът спечели сребърни медали в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Атина

Публикация 19 Mar, 2023 / akcent.bg

   8 златни, 7 сребърни и 6 бронзови медала завоюваха националните отбори по художествена гимнастика този уикенд.
 
  13 медала, от които 5 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха ансамбъл -жени в състав: Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Радина Томова, индивидуалните ни състезателки при жени Стилияна Николова и Ева Брезалиева, както и малки лъвчета Магдалена Вълкова и Дара Малинова, на участието си на Гран При Марбея и Международните турнири за девойки и ансамбли.
 
   С 8 медала се прибират грациите ни от Международния турнир "Aphrodite Cup" - 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия спечелиха девойките в индивидуалната надпревара - Елвира Краснобаева и Никол Тодорова, ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова и индивидуалната ни състезателка при жените Магдалина Миневска.

  

Българският ансамбъл за жени завоюва среброто в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Атина. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова събраха общ сбор от 64.700 (33.950 на 5 обръча и 30.750 на 3 ленти + 2 топки).

   Българките са водени от Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева, като се изкачиха от петото до второто място в крайното класиране. Златото е за ансамбъла на Израел с общ резултат 65.450, а бронзът - за Бразилия, който натрупа сбор от 63.850.

    В многобоя при жените Стилияна Николова спечели сребърно отличие, а Боряна Калейн взе бронз.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама