Вторник, 26 Септември 2023

Ротаракт- Русе със значимо за пациентите на УМБАЛ ,,Канев" дарение

Ротаракт- Русе със значимо за пациентите на УМБАЛ ,,Канев
Публикация   12:27     15 Март, 2023 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     150

 

  Това е финалът на една наша кауза, която започна преди година. Ротаркакт- Русе дарява две устройства за контролиране на телесната температура на УМБАЛ "Канев". Едното е за отделение "Педиатрия" и специални благодарности към д-р Цонкова, която ни помогна с идеята и при осъщесвяването и. Другото устройство ще бъде в "Ортопедия и травматология", където д-р Севдалин Ангелов и д-р Силви Йорданов  също ни съдействаха. То ще се ползва и от отделение "Обща хирургия". Това съобщи Лора Любенова

  Машината се използва по време на операции, за да се избегне изпадането на пациенти в хипотермия. Благодарност бе изказана и на директора на болницата д-р Иван Иванов.

   Средствата са набирани чрез поредица във Фонд за набирателни културни събития. Те допринасят и за културния живот на града.

  Част от необходимите пари са набрани и от членовете на Ротаракт, като общата сума е близо 8000 лева.

  Д-р Ева Цонкова благодари и изрази стремежа на отделението да осигурява най-доброто за малките пациенти. Дарението е устройство, което ще подобри грижите за пациентите, тъй като контролът на телесната температура е един от жизнените показатели.

  Изп. директор Иван Иванов също благодари за жеста на Ротаракт към УМБАЛ "Канев". Той увери, че болницата ще вдига стандарта на обгрижване на пациентите и на лечение.

  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha