Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Демерджиев: Ще направим всичко необходимо, за да стигнем до най-високите нива на веригите за разпространение на наркотици

Публикация 07 Mar, 2023 / Румен НИКОЛАЕВ

МВР министърът получи плакат на Инициативата "Заедно да спасим децета и Русе от дрогата"

   Последно време МВР отчита по линия на Пътна полиция- КАТ значителен брой задържани водачи на МПС, седнали да управляват след употреба на дрога.  Дали някой пита задържаните как и  откъде са се сдобили с тази дрога, пита вътрешния министър Акцент.БГ

Разбира се. Знаете, че проведохме една такава акции. Предстоят нови, както и международни, с участието на Европол и Турция. Така че тепърва очаквам резултатите по линия на борба с разпространението на наркотици да бъдат много по-сериозни.

Те донякъде се свързват с проблемите на контрабандата, тъй като се прекарват през границата такива вещества. Огромни усилия полагаме и вярвам, че както отчетохме във връзка с водачите, управляващи МПС след употреба на наркотични вещества, скоро ще можем да отчетем нови, сериозни резултати с разпространението . Ще бъдем абсолютно безкомпромисни.

Ще направим вкичко необходимо, за да стигнем до най-високите нива на веригите за разпространение на наркотици.

  Министър Деверджиев получи плакат на Инициативата „Заедно за спасим децата и Русе от дрогата”  и пожелание тя да получи и широка подкрепа от страна на МВР в Цялата страна.

  В отговор на това министърът съобщи, че над 2000 души полицията е задържала в рамките на акцията „Да спасим учлищата от дрогата”. Той изрази увереност, че регионалната инициатива ще излезе извън Русе и областта.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама