Днес е : Неделя, 28 Май 2023

НЕочаквано: Мартин Димитров е водач на листата на ДБ и Промяната в Русе

Публикация 27 Feb, 2023 / Румен НИКОЛАЕВ

 Мартин Димитров е водачът на листата на Демократчна България- Продължаваме промната. Това стана ясно преди минути. Новината потвърдиха от Промяната.

  Изборът от страна на ДБ за водач на листата от новата коалиция заприлича на избора на папа. До вчера вечерта се знаеше, че листата според вътрешно споразумение в 19-ти МИР ще води бившият правосъден министър Надежда Йорданова. Вечерта вече се завъртя името на ген. Атанас Атанасов. Малко по-късно отново се върна това на бившият депутат от Русе, който обаче влезе в парламента от София.

  Така тази сутрин нямаше отново решение на Демократична България. Едва малко след 19 часа стана ясно, че демократите са решили Мартин Димитров да води листата в Русе.

   Листата на коалицията вероятно ще бъде регистрирана утре до обед.

 

  Мартин Димитров е икономист, активен законодател, един от основателите на групата за натиск. Той винаги е отстоявал позицията за общи действия на принципните хора в дясно-център.

Народен представител от гражданската квота на “Демократична България” в 45-ото Народно събрание, където е член на комисията по бюджет и финанси.

Има богат политически опит – бил е народен представител в 40-ото, 41-вото и 43-ото Народно събрание, от 2008 до 2012 г, е председател на Съюза на демократичните сили (СДС).

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама