Днес е : Неделя, 4 Юни 2023

Ениманев от претендент за водач на листата на БСП оглави номинацията на Левицата

Публикация 05 Mar, 2023 / Румен НИКОЛАЕВ

Според Устава на столетницата тази факт му отнема партийното членство

Русе е известен в страна на първите неща. Със сигурност Красимир Ениманев, натоварен с титли визитки като професор, бизнесмен, общественик, преподавател, ще влезе в историята като първият човек, който за седмица от номиниран за водач на БСП /но не получил достатъчно гласове - от 17 едва 2/, оглави листата на ЛЕВИЦАТА в Русе.

   От Коалицията Мая Манолова и Татяна Дончева са отказали да отговарят за Дунавската столица и са гласували доверие на Румен Петков, който определено има жива и действаща структура в Русе.

   Фокусът върху Ениманев паднал, след като бил препоръчан от Костадин Паскалев, определено име в лявото пространство, твърдят запознати с механизма на принципно абсурдното предложение, но не и в конкретния случай.

  Ениманев е професор, бизнесмен, университетски преподавател, коментираха номинацията му от структурата на Румен Петков в Русе. Дори той бе изтъкнат като противовес на БСП, където отново за водач на листата Корнелия Нинова ще сложи Иван Иванов.

  Друг е въпросът, че в понеделник другарят Ениманев бе сред определените за водачи на листата на БСП, а в края- на ЛЕВИЦАТА.

  Всъщност ръководителят на местната структура на Стопанска камара не за първи път се отказва от партийната листа, след като не получи желаното от него място.

   От БСП напомниха, че всеки един нейн член, ако бъде издигнат за кандидат от друга листа, то той се самоизключва от партията.

  Все пак, това е само предложение, което предстои да стане решение. В отговор на предизвикателството, че предложеният в случая водач на листата е русенец, но от БСП контрират, че имат думата Иван Иванов ако бъде избран и от Шумен, където също е водач на листата, този път ще влезе оттам.

   И дадоха също така пример с други водачи на други ултра русофилски партии, които също са русенци...

   Справка показва, че Красимир Ениманев от години е бил кандидат за кмет на Русе и почти редовен кандидат за ректор на Русенския университет.

 

   Новият ляв проект ЛЕВИЦАТА очерта като свои задачи консолидацията на партиите в единен политически субект, сформиране на щаб на обединената левица, започване на незабавна обиколка на страната  и сформирането на общите листи за изпълнителната и местната власт. Формацията е с основните коалиционни партньори – лидерът на „Изправи се БГ“ Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков, лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева и лидерът на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев,  Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

  

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама