Близо 180 конгресни и спортни прояви в Албена през изминалата 2022 година

Близо 180 конгресни и спортни прояви в Албена през изминалата 2022 година
Публикация   27 Ян, 2023   /     akcent.bg   /     301

   Близо 180 конгресни и спортни прояви са проведени през изминалата 2022 година в Албена. Това е ръст от над 5% спрямо резултатите от 2018 година, смятана за една от най-успешните в това направление, отчита екипът, отговорен за организирането и провеждането на такива събития във ваканционното селище. За да участват в работни срещи, презентации, симпозиуми, конференции, конгреси, семинари, обучения, корпоративни тиймбилдинги, търговски изложения, подготвителни спортни лагери, национални и международни състезания, през селището са преминали близо 29 000 души.

   „Албена е предпочитана дестинация за подобен род активности, главно заради предлагането на комплексна услуга и индивидуално отношение към всеки организатор. При нас работи една от най-големите конферентни зали в страната, способна да побере 900 души. Разполагаме и с много други, с различен капацитет и техническа обезпеченост, което ни позволява да бъдем гъвкави. Освен отличната конферентна инфраструктура, добре се възприема и предлагането на разнообразни места за настаняване – от висококатегорийните 5-звездни хотели, до такива, разположени в тихата парковата зона“, споделя Деница Огнева, мениджър „Събития“ във ваканционното селище. Тя допълва, че годишните резултати на компанията са били оценени изключително позитивно по време на последното заседание на Българското конгресно бюро – най-голямата съсловна организация у нас, ангажирана с развитието на събитийната и конгресна индустрия в България.

   „Като единственият досега носител на титлата Европейски курорт на спорта, Албена се ползва със завиден авторитет пред много спортни организации като Съюза на европейските футболни асоциации – UEFA, Международната федерация по билярд и снукър - IBSF, Международната федерация по модерен петобой - UIPM, Международната тенис федерация – ITF, и др, което ни прави предпочитана дестинация за турнири, спортна подготовка и рекреация“, споделя Денис Тахиров, мениджър „Спорт“ в дружеството. По негово мнение спортният туризъм има още неразвит потенциал, който ваканционното селище ще разгърне в близките няколко години.      

    Сред най-големите конгресни и спортни форуми, проведени през изминалата година, се нареждат десетото издание на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България; Националната научно-практическа конференция по обща медицина, организирана от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари; XVII Национален конгрес по кардиология, организиран от Дружество на кардиолозите; Международен салса фестивал; Световната купа по модерен петобой; Международен бридж фестивал; приятелски турнири за девойки и младежи до 16 години от календара на UEFA и др.  

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha