Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Кметът на Русе Пенчо Милков представи отчет за третата година от управлението си

Публикация 24 Jan, 2023 / akcent.bg

   „Измина и третата година, откакто ни поверихте ключа за общия ни дом. Ще я запомним с неочаквани обрати за Русе, страната и света, но и с много възможности за израстване, които получихме. Направихме сериозни стъпки за подобряване на средата в града ни и обществената сигурност, въведохме високи технологии в образованието и приветствахме нови инвестиции.“
         С тези думи се обърна кметът Пенчо Милков към русенци,  и свършеното от неговия екип и общинската администрация през изминалата година. Отчетът за третата година от мандат 2019-2023 г. отново започва с постигнатото от екипа по зададените от кмета приоритети в управленската му програма. Следват подробни разяснения за извършеното в ресорите, общинските предприятия и звена, малките населени места.
         „Градът ни се променя. Съпътстваха ни и нежелани препятствия. Масовата подмяна на водопроводната инфраструктура вгорчи делника на Русе, също както и опашките от тежкотоварни камиони, правителства се сменяха, а цените растяха неумолимо. Всичко това постави на изпитание способностите ни да се адаптираме. За миг с екипа ми не сме се колебали, че трудностите ни правят по-силни и добри. Предстои ни още работа, за да възвърнем заслужената слава на Русе - северната столица на България. На родния си град дължим най-доброто, на което сме способни. Неотклонно следваме заявените принципи на единение, компетентност, прозрачност и почтеност, а седмичните ми отчети са израз на отговорността, която чувствам към всеки русенец.“, каза още той.
         Пълния отчет за третата година от управлението можете да откриете тук, резюме на документа – тук, а на страницата на Община Русе във фейсбук да гледате запис от срещата.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама