Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Общинските съветници на ГЕРБ: Кметът иска да загроби следващия градоначалник с дълг от 35 млн. лева!

Публикация 23 Jan, 2023 / akcent.bg

Вечеря в Дунав Плаза за 800 лева „представителни”, какво е допринесла за Общината, питат старейшини

   Кметът иска да загроби следващия градоначалник /дай, Боже, да е различен!/ с минимум 35 милиона дълг. И ако сега гражданите не разбират какво точно значи това, много скоро, когато заради този дълг неминуемо ще им се вдигнат данъците, ще го разберат по джоба си. Това коментира на пресконференция днес председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Орлин Дяков. Той и колегите му общински съветници Светлозар Симеонов и Иван Иванов изразиха позиции по актуални теми, свързани с предстояща общинска сесия.

   На първо място Орлин Дяков коментира поредната „инициатива” за летището в Щръклево. Ние нямаме нищо против летището да действа, но не е този начина, по който се входират материали за сесия. Предложението е входирано директно в Правната комисия, без да е минало за обсъждане по другите комисии. Опитват се да вкарат това предложение прибързанои аз имам основателни причини да не вярвам на г-н Милков, каза Дяков.

    Относно очаквания дълг от 35 млн. лева при сегашен дълг от 6,9 млн лева, председателят на групата общински съветници от ГЕРБ отбеляза, че той може да нарасне на 42 милиона след решението по делото за Анаеробната инсталация, по което глобата е за 7 милиона лева. Безотговорно е да натресеш дълг от 35 млн. на края на мандата си. Общината се води…не искам да казвам думата „фалит”, коментира Орлин Дяков и заяви, че съветниците на ГЕРБ няма да одобрят новия заем от 12 млн. лева за ремонт на улиците, не защото не искат да се ремонтират, а защото това е бягане от отговорността на кметската администрация чрез трупане на нови дългове на гърба на жителите на общината.

   Светлозар Симеонов обясни в какво се състои немарливостта на кмета по отношение на възстановяването на уличната мрежа след разкопаването за ремонтите, като цитира общинската наредба, в която ясно е посочено по какъв начин се приемат обектите след ремонт. Трябва задължително да се асфалтира, като преди това изкопите се насипят с натрошени камъни и чакъл, а те са засипват с камъни и кал. Ще поискаме специално да ни отговорят на въпроса по какъв начин се приемат ремонтираните обекти, подчерта Симеонов.  

   Дяков и Симеонов ще потърсят отговор и на още един въпрос – за каква вечеря в Дунав Плаза са платени 800 лева „представителни” пари. Според отчетните документи, тази вечеря се е състояла през ноември, но не е ясно защо е трябвало да се плати такава сметка.

   Те ще поставят въпроса и за похарчените за ремонти на жилища близо 2 млн. лева, както и за необходимостта от места за загробване на домашни любимци. Хората, които имат починали домашни животни, се оплакват, че няма къде да ги погребат, а при запитване от общината свиват рамене и ги съветват да се оправят както могат. Все пак за тези домашни любимци се събират такси от общината, каза Светлозар Симеонов и заяви намерението си да провери какви са приходите от тези такси.

   Общинският съветник Иван Иванов коментира, че общината няма почти никаква визия за инвестиции. Той заяви, че е привлякъл немски инвеститор в областта на автомобилостроенето. Бизнеспаркът обаче има нужда от инвестиции особено в инфраструктурата.

Коментари

рамбо  
03:55:41 / 2023-01-25

Тия червени бабички няма ли да се махат много са нагли и долни крадът и чакат на Народната хранилка махайте ги тия червени боклуци .

русенец  
03:50:42 / 2023-01-25

Гледат да изядат и опразнят хазната катоза последно ,комунистическа работа наяждане нямат

Аман  
13:24:32 / 2023-01-24

Тези тъпи герболя да бяха гласували таксите от моста да остават в общината. Да си ходят всичките на село сега!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама