Събота, 20 Април 2024

Потвърдено е определението на Окръжен съд – Русе, с което е задържан един от обвиняемите за опита за грабеж на нигериец

Потвърдено е определението на Окръжен съд – Русе, с което е задържан един от обвиняемите за опита за грабеж на нигериец
Публикация   07:18     13 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     479

19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление, като последната присъда е изтърпял на 01.10.2022 г.

   Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Ю. Б., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила. Лицето е било привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 26.11.2022г. в условията на опасен рецидив, в съучастие, направил опит да отнеме чужди движими вещи- три броя златни синджири от владението на Д. А. (нигерийски гражданин), като употребил за това сила.

   Според въззивните магистрати, вземайки най-тежката мярка за неотклонение, Окръжен съд – Русе е постановил обоснован и законосъобразен съдебен акт. Това следва, на първо място, от събраните до момента доказателства, които на този ранен етап сочат на обосновано в достатъчна степен предположение за съпричастността на Ю. Б. към престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

   Видно от справката за съдимост, 19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление, като последната присъда е изтърпял на 01.10.2022 г. Налице е реална опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие с цел да избегне наказателната отговорност за извършеното тежко престъпно деяние. Предишните му осъждания сочат, че той е лице с трайно установени криминални навици, като неговото поведение не се е повлияло от налаганите до този момент наказания.

  Определението на Окръжен съд – Русе според Апелативния съд е правилно и законосъобразно, поради което е потвърдено и вече е в законна сила.

   Акцент.БГ първи писа за инцидента, който е станал във входа на апартамент в центъра на Русе, а потърпевшияг е бил прострелян с газов пистолет.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha