Днес е : Вторник, 6 Декември 2022

Шести фестивал на китайската култура, организиран от зала „Конфуций“ при Русенския университет

Публикация 24 Nov, 2022 / akcent.bg

    На 26 ноември 2022 г. (събота ) ще се проведе Шестият фестивал на китайската култура, организиран от Зала „Конфуций“ при Русенския университет.

     Фестивалът на китайската култура е традиционно събитие за Русенския университет, в което на гостоприемната сцена на Канев център получават изява талантливи изпълнители, представящи китайската култура в нейното богатство и многообразие.

   Фестивалът ще започне в 16,30 часа с Китайски културен ден на лакомата змия, където във фоайето на Канев център посетителите ще се срещнат с различни предизвикателства: изписване на имена на китайски език, запознаване с китайския зодиак, временни татуировки с къна на китайски език, рисуване на китайски мотиви, Дзиенджъ (декоративно изрязване на хартия), оцветяване на маски от китайската опера, дегустация на китайска храна и др. При участие в поне 5 от предварителните събития, участниците ще получат специален подарък.

      Програмата на фестивала ще бъде открита в 17,30 в голямата зала на Канев център от официалните гости на събитието, след което посетителите ще бъдат очаровани от музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми.

    Зала „Конфуций“ при Русенския университет под егидата на Институт „Конфуций“ – София е открита през ноември 2016 г. Тя е един от най-успешните центрове в България за популяризиране на китайския език и култура. В нея работят професионални китайски преподаватели и доброволци, които с много идеи, вдъхновение и ентусиазъм печелят все повече приятели и почитатели на китайската страна и култура.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама