Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Хазартната индустрия - най-динамично развиващият се сектор в България

Публикация 24 Nov, 2022 / akcent.bg

   На 240 млн. лева възлизат приходите, генерирани от игралния сектор в държавния бюджет до 30 септември тази година. През 2021 г. постъпленията от игралната индустрия бяха в размер на 241 млн. лв., което е с 25% повече от 2020 г. Тези данни съобщи Ангел Ирибозов, председател на управителния съвет на Асоциацията на игралната индустрия в България, на церемонията по откриването на международното изложение на игралната индустрия BEGE 2022, което се провежда в Интер Експо Център в София. Патрон на събитието е Национална агенция за приходите.

   „Наблюдава се трайна тенденция на значителен ръст в онлайн сегмента с възход през първите четири месеца на 2021 г., когато беше ограничен достъпът до физическите игрални зали", посочи Ирибозов. Той подчерта, че индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите и точно на BEGE 2022 може „да се усети пулсът на тази динамика“.

   Председателят на асоциацията напомни, че секторът е конкурентен и от бързото развитие на спортните онлайн залози компаниите, които ги предлагат, вече са 11 с 27 лиценза. Ирибозов отбеляза още, че се откриват казина в най-големите луксозни хотели

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама