Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Красен Станчев: Правителството използва златна си акция в ,,Лукойл,, по най-правилния начин

Публикация 22 Nov, 2022 / akcent.bg

   Това, което прави правителството по отношение на „Лукойл“ е смислено. Има възможност за износ на петролни продукти, произведени в България. Ако не се възползваме, това ще го правят руски компании. Приносът на корпоративния данък е 2-3% от БВП, както е и в другите европейски страни. Това заяви икономиста Красен Станчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

   „Още 1991 година капацитетът на „Нефтохим“ бе посготвен да преработва и друг нефт, въпросът е откъде ще дойде доставката. Проблемът не е само с „Лукойл“, възниква и проблем с ВЕИ-тата. В бюджетът вече има някакви разумни стъпки, взети в Бюджетната комисия. Една от тях касае акцизните складове, но може да се предприемат и други“, посочи той.

   На въпрос във връзка с условието на „Лукойл“ за износ на петролни продукти, Красен Станчев заяви: „Има достатъчно доказателство, че много страни дават преимущество на рафинериите си за износ в други страни.

   „Правителството има златна акция в „Лукойл“. В момента тя се използва по единствения правилен начин – споделяне на печалбата в полза на бедните“, каза икономистът.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама