Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Андрей Райчев: Президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина

Публикация 21 Nov, 2022 / akcent.bg

Социолози: няма нито една група от населението, което да изпитва затруднение с машините

   Три ключови прогнози направи топ социологът Андрей Райчев. Те са свързани с кабинета, президентско вето и БСП.  

“На 99% съм сигурен, че президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина. Това е и негово право поне за един месец да наложи вето”, каза Райчев в предаването “120 минути" по бТВ.

   Той подчерта, че голяма битка е било за тези машини. “Слави Трифонов отмени едни избори, когато стана втори, защото каза, че изборите са били фалшиви”, добави Райчев. 

   Според него по-вероятно е да не се сформира правителство в този парламент. 

   “Най-лошото е на какво обучават партиите, главно тези, искащи хартиените бюлетини, българския народ. Партиите им казват, че изборите са фалшиви. Те развращават народа. Обясняват му как всички власти са мошеници и не могат да седнат и да се разберат. Не могат да проследят 3 млн. бюлетини, а ще осигурят една честна държава”, смята социологът. 

   “Нинова си е въобразила, че низходящият резултат на БСП е заради машините. Това е абсолютна илюзия. Хората, които гласуват за БСП не са необразовани от някакви малцинствени групи, те са посветени, а повечето от тях са със средно и по-нагоре образование.

   ДПС си има своите съображения. "ДПС са свикнали на секционна доминация. Те са свикнали да печелят по нехубав начин. ГЕРБ не са решили дали да няма или да има избори. Те отделиха БСП от съюзниците си, задълбочава се пропастта между ПП, ДБ и БСП, а ГЕРБ печелят от това", смята социологът.

    ГЕРБ внесе машините. Защо го правят, първо, защото още не знаят дали искат избори, или не, а второто е, че се опитват да отделят БСП от "Продължаваме промяната" и "Демократична България"”, каза Райчев. 

   Социолозите докладват нещо много просто, че няма нито една група от населението, което да изпитва затруднение с машините. 

   “Аз съм старите хора, на 67 години съм. Това не са онези баби дето цял живот се занимават със селскостопански труд и се плашат от грамофона”, каза Райчев. 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама