Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Доброволците, намерили Сашко, не искат парична награда

Публикация 19 Nov, 2022 / akcent.bg

   Детето е оцеляло, защото се е борило, заяви пред медиите един от представителите на Клуба по пара и делта планеризъм, открили Александър.

   Планината е много тегава, само от южната страна има над 20 дерета. Набелязахме зони, почти непроходими, решихме да ги проверим и успяхме, заяви доброволецът.

   От думите му стана ясно, че детето е било в безпомощно състояние, по външния му вид си личало, че се е борило. Дадохме му вода, стоплихме го, беше изтощен, каза още мъжът.

   Намерилите в ранния следобед в събота изчезналия на 11 ноември Александър от Перник, не смятат, че той е бил отвлечен, държан насила и други подобни версии, които наричат конспирации.

Те са Милко Михалков и Веселин Георгиев и участваха в брифинга на властите в Перник малко след като 12-годишното дете бе спасено и откарано за прегледи в "Пирогов". Двамата са членове на пернишки клуб по делта и парапланеризъм.

   Планината може да е майка, може да е и мащеха, в случая е била майка. Детето е оцеляло само, ние просто му помогнахме да се прибере, заяви още доброволецът, наричайки Александър борец.

   Доброволците бяха категорични, че не искат парична награда.

   От полицията в Перник увериха, че разследването продължава. Същата заявка даде минути по-рано и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

   Знаехме, че той може да издържи и дни в планината. Разговаряли сме със специалисти, разговаряли сме с хора, които познават много добре аутизма и имахме уверение от тях, че детето е живо. Нямахме информация някой да го е приютил или държал, заяви на първи брифинг по темата старши комисар Павел Млеканов.

   Разследването ще установи дали установяването на детето има някаква връзка с обявената от бащата парична награда, казаха от прокуратурата, които продължават работа по случая.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама