Понеделник, 25 Септември 2023

Най- скъпите и най-евтините отбори на световното първенството в Катар

Най- скъпите и най-евтините отбори на световното  първенството в Катар
Публикация   07:29     18 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     243

   Световното първенство по футбол чука на вратата и е време за класации. Днес ще разгледаме кои са най-скъпите и най-евтините отбори на Мондиал 2022. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес".

   "№1 в класацията е Англия. Transfermarkt оценява състава на "Трите лъва" на над 1.4 милиарда евро. Забележете, това е доста повече от най-скъпия клубен отбор, който в момента е Манчестър Сити, оценен на почти 1.1 млрд. евро. Челната тройка в Катар се допълва от Бразилия и настоящия шампион на планетата Франция. Следват Германия, Португалия, Испания (€811.00 млн.) и Аржентина (€609.2 млн.). Лео Меси и компания са определяни като един от големите фаворити на това Световно. Даже футболният симулатор ФИФА предрече титла за гаучосите, а от EA Sports познаха за триумфите на Испания (2012), Германия (2014) и Франция (2018)", каза Коларов. 

   Но кои са най-евтините отбори на Световното? "Първото място отзад напред се държи от домакините от Катар. Отборът е оценен на малко над 15,5 млн. евро, което е нищожна сума на фона на лидерите в класацията. Това е съвсем малко повече от Левски и ЦСКА, така че сами можете да си направите изводите. Точно пред Катар са Коста Рика и Саудитска Арабия", каза още гостът.

Тагове : Катар , отбори ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha